ענקיות המיקרומוביליטי דוט וטיר הודיעו על השלמת המיזוג ביניהן והפעלת שירותים תחת המותג המאוחד "דוט". מהלך זה, שמגיע לאחר חודשים של שמועות על מיזוג אפשרי, מיועד להתמודד עם האתגרים הכלכליים בענף הצפוף ולהשיג יתרון משמעותי על המתחרים – במיוחד מול ליים, שמובילה את השוק. במסגרת השינוי, יופעל צי מאוחד ואחיד של קורקינטים ואופניים חשמליים בלמעלה מ-400 ערים ברחבי אירופה והמזרח התיכון.
חברת דוט שמפעילת קורקינטים ואופניים שיתופיים, פועלת בישראל עם קורקינטים שיתופיים (צבע כחול אדום) ואילו Tier עזבה את השוק הישראלית וסגרת את פעילות הקורקינט השיתופי ביוני 2023. לפי הודעת טיר מוביליטי היא הפסיקה את הפעילות בישראל רק שנה בלבד וזאת בעקבות גניבות מרובות של כלי הרכיבה השיתופיים. לפי פרסומים בתקשורת, טיר לא עמדה בתנאים שהציבה לה עיריית תל אביב יפו שכללו מניעת של השכרת כלים לקטינים, חנייה מוסדרת ומחסור בקסדות.
מנכ"ל דוט, אנרי מויסינק, הסביר שהמטרה אינה לבנות תאגיד מורכב אלא ליצור מערכת פשוטה ויעילה יותר. "ההחלטה נועדה לשפר את האקונומיה, בעזרת צי רכב אחיד, מערך טכנולוגי אחיד ושיטות תפעול סטנדרטיות", הוא ציין. משתמשי טיר יועברו בהדרגה לאפליקציית דוט, שתהיה זמינה בכל עיר בה השירות פעל בעבר.
עפ"י הערכות בשנה הקרובה שתי החברות יאוגדו תחת אפליקציה אחת, מה שיקל על המשתמשים את הגישה לשירות ויאפשר לחברה להתמקד בשיפור חוויית הרכיבה לתושבים המקומיים – היעד המרכזי לפי דוט. מספר הנסיעות החודשי לנוסע פעיל הוא נתון חשוב עבור החברה, שנקטה במדיניות מנויים במטרה לעודד שימוש חוזר ואינטנסיבי, למשל בפריז, שם מנוי חודשי ב-4.99 יורו מאפשר נסיעות מוזלות במיוחד.
עם הודעת המיזוג גייסה דוט 60 מיליון יורו להמשך צמיחתה, אך כעת מבהירה החברה כי אינה נדרשת למימון נוסף, לפחות עד סוף החורף. "החורף הוא הזמן הטוב ביותר לחשוב על האסטרטגיה לשנה הבאה", ציין מויסינק, כשהוא מרמז על תוכניות חדשות שצפויות להתגבש עד עונת הרכיבה הבאה.
מהלך המיזוג והתמקדות במשתמשים מקומיים, יחד עם ייעול המבנה התפעולי, מסמנים את מחויבות דוט להפוך לשירות המיקרומוביליטי המוביל באירופה, תוך שהיא מציבה את הסטנדרטים החדשים של התחבורה העירונית הניידת.