חברת ליים (Lime), הידועה בשירותי הקורקינטים השיתופיים שלה (לבן וירוק) שמעמיסים על רחובות תל אביב, הצליחה לחסוך מיליוני שקלים בעלויות התפעול, באמצעות פיילוט חדשני בשם "Swap Stations" שהן עמדות החלפה של סוללות לקורקינטים שלה ברחבי העיר.
במסגרת הפיילוט, שהחל במרץ 2023, הוצבו עמדות להחלפת סוללות בכלי רכב חשמליים בבתי עסק ברחבי העיר. כל רוכב יכול להחליף סוללה בעצמו בעמדות האלה ולקבל בתמורה 15 דקות רכיבה בחינם (עלות הפתיחה מוחרגת), מה שהופך את ההשתתפות לקלה ומשתלמת גם לרוכב וגם לסביבה, אך בעיקר עבור ליים.
עפ"י דיווחים של ליים לתקשורת, הפיילוט רשם הצלחה רבה – במהלך השנה האחרונה הוחלפו כ-150,000 סוללות בעמדות ה-Swap Stations, צעד שמונע את הצורך של ליים להשתמש ברכבי תפעול לצורך החלפת הסוללות בקורקינטים. כתוצאה מכך, צמצמה החברה את הנסיעות התפעוליות שלה בכ-100,000 ק"מ. בנוסף, בעלי העסקים שבהם הוצבו העמדות קיבלו תשלום על כך והפכו לחלק מהאקוסיסטם העסקי שהחברה מקדמת.
מנהל קשרי הממשל של ליים בישראל, רן יוריטס, ציין כי מטרת החברה היא לסייע לתושבי תל אביב להתמודד עם יוקר המחיה והעומס בכבישים. על פי ליים, "בפרויקט זה, לא רק שחסכנו לרוכבים כסף, אלא גם תרמנו להפחתת הגודש והתחברנו לעסקים מקומיים".
מתן האפשרות למשתמשי ליים להחליף את הסוללות ולחסוך עלויות נסיעה ניכרות, ממצב את תל אביב כחוד החנית בפרויקט של ליים, ובעקבות ההצלחה מתוכננת הרחבה לערים נוספות בגוש דן, כאשר את תחנות ההחלפה ניתן למצוא גם ברמת גן ובגבעתיים.
איך ה-Swap Stations של ליים עובדות?
הסוופ סטיישנס הן תחנות טעינה והחלפה של סוללות ליים שממוקמות בעיקר מחוץ לבתי עסק שונים כמו מכבסות ופיצוציות. רוב התחנות זמינות 24/7 והן מכילות ארבעה חריצי טעינה ו-3 סוללות שנטענות בכל רגע נתון.
את הקורקינטים שניתן להחליף להן סוללה ליים מסמנת עם אייקון מיוחד באפליקציה. הנוסע בוחר את התחנה שבה הוא מעוניין להחליף (בחירת התחנה אינה מחייבת רק החלפה בה) ומתחיל את הנסיע.
בהגעה לתחנת ההחלפה הנוסע מאשר את הוצאת הסוללה מהכלי, ומחליף אותה בסוללה טעונה מעמד ההחלפה. לאחר מכן הנסיעה ממשיכה כרגיל.
בעבור החלפה הסוללה משתמשי ליים יקבלו 15 דקות חינמיות לנסיעה בלבד (פתיחה כלי היא בתשלום).