בשבוע האחרון פסק בית משפט השלום בפתח תקווה כי חברת הכנסת טלי גוטליב תפצה נהג מונית בסכום של 46,600 שקלים. זאת בעקבות תביעת לשון הרע שהגיש נגדה, לאחר שטען כי פרסומיה פגעו בו קשות.
המקרה החל בשנת 2019, כאשר גוטליב, ששימשה אז כעורכת דין, פרסמה פוסטים חריפים נגד נהג המונית דוד כהן. בפוסטים טענה כי כהן התנהג בצורה בלתי הולמת כלפי בתה, בעלת הצרכים המיוחדים, במהלך נסיעה.
גוטליב לא הסתפקה רק בהעלאת טענות, אלא פרסמה גם תמונה של המונית יחד עם מספר הרישוי שלה. פרסום זה הפך את כהן למטרה לביקורת ולהכפשות ברשתות החברתיות, מה שפגע ישירות בפרנסתו.
לדברי כהן, בעקבות הפרסום הוא סבל מהטרדות, ביטולי נסיעות ופגיעה במוניטין המקצועי שלו. לדבריו, נהגים אחרים אף החלו להתרחק ממנו, מתוך חשש מהפרסום השלילי שהתלווה לשמו.
כהן החליט שלא לשתוק והגיש תביעת לשון הרע נגד גוטליב. בתביעתו טען כי הפרסום היה שקרי, פגע בשמו הטוב והסב לו נזק ממשי. הוא דרש פיצוי משמעותי בגין הפגיעה בו.
במהלך הדיון המשפטי טענה גוטליב כי פעלה מתוך דאגה לבתה ולא מתוך כוונה לפגוע בנהג. היא הוסיפה כי הייתה משוכנעת שהפרסום היה מוצדק ונדרש כדי להגן על זכויות בתה.
בית המשפט לא קיבל את טענותיה של גוטליב וקבע כי לא הצליחה להוכיח את אמיתות הדברים. בפסק הדין נכתב כי הפרסום היה "חסר אחריות ופוגע" וכי ניתן היה לטפל בטענותיה בצורה אחרת.
השופט קבע כי הפרסום גרם לכהן נזק ממשי, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת המוניטין שלו. בהתאם לכך, חויבה גוטליב לפצות אותו בסכום של 46,600 שקלים בגין לשון הרע.
לאחר פרסום פסק הדין מסר כהן כי הוא חש הקלה ושמח שבית המשפט קיבל את עמדתו. לדבריו, מדובר בניצחון חשוב לכל אדם שנפגע מפרסום פוגעני ברשתות החברתיות.
המקרה עורר עניין רב בקרב הציבור, בעיקר בשל מעורבותה של חברת כנסת בפרשה. רבים הביעו תמיכה בנהג המונית, בעוד אחרים טענו כי גוטליב פעלה ממניעים כנים ולא מתוך כוונה לפגוע.
הפרשה משמשת תזכורת לכוחן של הרשתות החברתיות ולהשלכות של פרסומים פומביים. היא גם מחדדת את הצורך בשמירה על לשון נקייה והימנעות מהפצת מידע בלתי מבוסס שעלול לפגוע באנשים חפים מפשע.
גוטליב טרם הודיעה האם בכוונתה לערער על פסק הדין, אך דבר אחד ברור – המקרה הזה ימשיך לעורר דיון ציבורי רחב בנוגע לגבולות חופש הביטוי ולחובת האחריות בפרסומים ברשת.
פח אשפה וואלה מגיע לה