נהג מונית בן 73 מאילת הורשע באי הפעלת מונה במהלך נסיעה, עבירה שהובילה להטלת קנסות כבדים והפעלת התחייבויות קודמות. הנהג, שהציע ללקוחות "מחיר קבוע" במקום להפעיל את המונה, זכה לביקורת קשה משופט בית משפט השלום בעיר, מוטי לוי. השופט קבע כי מדובר בעבירה חמורה שפוגעת באמון הציבור בשירותי התחבורה הציבורית.
הפרשה החלה לאחר שהתביעה הגישה כתב אישום נגד הנהג, שכלל טענות על כך שלא הפעיל מונה במהלך נסיעה. התביעה הדגישה את הנזק הכלכלי והציבורי שנגרם מעבירות מסוג זה, והגדירה אותן כ"מכת מדינה". במהלך הדיונים ביקשה המדינה להטיל על הנהג עונשים מחמירים, כולל קנס כספי, פיצוי למתלונן והתחייבות להימנע מעבירות נוספות.
במסגרת הגנתו, טען הנהג כי הוא מפעיל מונה באופן קבוע ולא זוכר את פרטי המקרה שהובילו לאישום. הוא הדגיש את גילו המבוגר, את מצבו הבריאותי והכלכלי הקשה, וציין כי הוא נאלץ להמשיך לעבוד בשל עיקול הפנסיה שלו. למרות זאת, השופט דחה את טענותיו, וקבע כי מדובר במעשה מכוון שנעשה מתוך זחיחות דעת.
בפסק הדין, השופט לוי הדגיש את החשיבות של שמירה על אמון הציבור ואת הצורך להרתיע עבריינים פוטנציאליים מביצוע עבירות דומות. "העבירות אינן גזירת שמיים," כתב השופט, "אלא מעשה מתוכנן ומחושב." השופט הוסיף כי הענישה צריכה לשקף את האינטרס הציבורי ולהבטיח שהנאשם לא ישוב לבצע עבירות דומות.
בסופו של דבר, נגזר על הנהג קנס כספי בסך 2,700 שקלים, תשלום פיצוי בסך 300 שקלים למתלונן, והפעלת התחייבות קודמת בסך 8,000 שקלים. בנוסף, הוטלה עליו התחייבות חדשה להימנע מעבירות דומות למשך שלוש שנים, בסכום של 12,000 שקלים. השופט ציין כי הענישה המרתיעה נועדה להגן על ערכי החברה ולמנוע תופעות של זלזול במערכת התחבורה הציבורית.
המקרה הזה מדגיש את החשיבות של שמירה על נהלי התחבורה הציבורית והקפדה על כללי החוק. שירותי המוניות הם אבן יסוד במערכת התחבורה, ועל נהגים להבין שהפרת החוקים אינה מתקבלת על הדעת – לא מבחינת הציבור ולא מבחינת החוק.